Author Topic: Can I use a synthesizer?  (Read 2717 times)

Offline AnsisMalins

  • Regular Member
  • **
  • Posts: 55
  • Black belt in .NET
    • LiveStream
Can I use a synthesizer?
« on: 2012-September 30, 22:44:39 »
I'm talking about those plastic electronic piano things. Internally they use samples recorded from real pianos (and other instruments), and therefore we can't use them. Is that correct?

Offline Compony

  • Administrator
  • Regular Member
  • *****
  • Posts: 26
  • Crazy pony
Re: Can I use a synthesizer?
« Reply #1 on: 2012-October 01, 00:10:33 »
I'd say there's no problem in using samples that come with your hard or software, as long as you're composing the whole song from scratch.

That's almost the same thing as if you were asking if you would have to create your own language or build your own hardware since you're using possible closed source and commercial projects on the hardware or interpreter level ;)

Offline Howardward

  • New Foal
  • *
  • Posts: 2
  • Blank flank
Re: Can I use a synthesizer?
« Reply #2 on: 2015-December 25, 05:09:48 »
Was wonderful for me I'm very content with where you are.

Offline Calvinmiki

  • New Foal
  • *
  • Posts: 2
  • Blank flank
Re: Can I use a synthesizer?
« Reply #3 on: 2017-April 11, 07:12:24 »
I think the same with you that there is no problem.

Offline Mailknowd

  • New Foal
  • *
  • Posts: 2
  • Blank flank
Re: Can I use a synthesizer?
« Reply #4 on: 2018-January 24, 03:48:20 »
The site has not caused widespread searches, more than ever before, making the web as a whole came out very well.

Offline Minayato

  • New Foal
  • *
  • Posts: 2
  • Blank flank
Re: Can I use a synthesizer?
« Reply #5 on: 2018-May 21, 12:37:18 »
I am confident that this information is useful for many others.